• hiszpańskie wędliny

    Wędliny

Chorizo Galician Rosario łagodna

Chorizo Galician Rosario łagodna

Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 800 g

Chorizo Galician Rosario jest kiełbasą wieprzową, przyprawioną papryką, czosnkiem, solą, pieprzem oraz ziołami. Wykorzystanie dużych, niemielonych kawałków mięsa wieprzowego (widoczne w przekroju produktu) wyróżnia Chorizo spośród innych kiełbas. Jest to produkt krótko dojrzewający, który po usmażeniu staje się szczególnie soczysty i kruchy. Kiełbasa Chorizo jest polecana na grilla oraz jako dodatek do zup, sosów, dań głównych, oraz przekąsek gorących.

Chorizo Galician Rosario pikantna

Chorizo Galician Rosario pikantna

Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok.  800 g

Kiełbasa wieprzowa, przyprawiona słodką i pikantna papryką, czosnkiem, solą, pieprzem oraz ziołami. Pikantność kiełbasy została utrzymana na takim poziomie aby można było delektować się również jej smakiem. Jest to produkt krótko dojrzewający, który po usmażeniu staje się soczysty i kruchy przez co polecany jest wszystkim fanatykom dan z grilla. Chorizo Galician Rosario Pikantne może również stanowić doskonały dodatek do zup, sosów, dań głównych oraz przekąsek gorących.

Kiełbasa Chorizo Sarta łagodna

Kiełbasa Chorizo Sarta łagodna

Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok.  250 g

Wieprzowa kiełbasa dojrzewająca została przyprawiona papryka, czosnkiem, solą, pieprzem oraz ziołami. Jej wyrazisty smak został uzyskany w procesie dojrzewania, który trwał 3 miesiące. Chorizo Sarta stosuje się do zup, sosów, pizzy, sałatek. Ta najbardziej popularna w Hiszpanii kiełbasa jest wyśmienita na gorąco jak i w formie tapas.

Kiełbasa Chorizo Sarta pikantna

Kiełbasa Chorizo Sarta pikantna

Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok.  250 g

Wieprzowa kiełbasa dojrzewająca jest najbardziej popularną kiełbasą w Hiszpanii. Słodka i pikantna papryka, czosnek, sol, pieprz oraz zioła w znacznym stopniu podyktowały smak jakim szczyci się ten produkt. Jednak swoją wyrazistość i odpowiednio stonowany stopień pikantności nabrała dzięki 3-miesięcznemu okresowi dojrzewania. Chorizo Sarta Pikantna szczyci się szerokim zastosowaniem w każdej kuchni do zup, sosów, pizzy, sałatek. Ta tradycyjna hiszpańska kiełbasa jest wyśmienita na gorąco jak i w formie tapas i stanowi jeden z głównych składników Hiszpańskiej Paelli.

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (baton)

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (baton)

Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,6 kg

Chorizo Vela Extra jest naszą kolejną propozycją wędliny dojrzewającej. Papryka, czosnek, sól, pieprz są to podstawowe przyprawy używane w produkcji tej tradycyjnej hiszpańskiej wędliny wieprzowej. W tym gatunku chorizo wyczuwa się charakterystyczny kwaskowy posmak, co czyni go idealnym produktem serwowanym w formie przekąski. Dodatkowo stosowany jest jako składnik wielu sałatek i wszelkich potraw.

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1 kg

Chorizo Vela Extra jest naszą kolejną propozycją wędliny dojrzewającej. Papryka, czosnek, sól, pieprz są to podstawowe przyprawy używane w produkcji tej tradycyjnej hiszpańskiej wędliny wieprzowej. W tym gatunku chorizo wyczuwa się charakterystyczny kwaskowy posmak, co czyni go idealnym produktem serwowanym w formie przekąski. Dodatkowo stosowany jest jako składnik wielu sałatek i wszelkich potraw.

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 100 g

Chorizo Vela Extra jest naszą kolejną propozycją wędliny dojrzewającej. Papryka, czosnek, sól, pieprz są to podstawowe przyprawy używane w produkcji tej tradycyjnej hiszpańskiej wędliny wieprzowej. W tym gatunku chorizo wyczuwa się charakterystyczny kwaskowy posmak, co czyni go idealnym produktem serwowanym w formie przekąski. Dodatkowo stosowany jest jako składnik wielu sałatek i wszelkich potraw.

Kiełbasa Salchichon Extra (baton)

Kiełbasa Salchichon Extra (baton)

Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,6 kg

Hiszpańskie salami grubo mielone zostało starannie przyprawione solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wędlina poddana procesowi dojrzewania przez około 3 – 6 miesięcy charakteryzuje się wyrazistością smaku i aromatu.

Kiełbasa Salchichon Extra (plastry)

Kiełbasa Salchichon Extra (plastry)

Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1 kg

Hiszpańskie salami grubo mielone zostało starannie przyprawione solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wędlina poddana procesowi dojrzewania przez około 3 – 6 miesięcy charakteryzuje się wyrazistością smaku i aromatu. .

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga:  100 g

Hiszpańskie salami grubo mielone zostało starannie przyprawione solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wędlina poddana procesowi dojrzewania przez około 3 – 6 miesięcy charakteryzuje się wyrazistością smaku i aromatu. .

Schab Lomo Embuchado (baton)

Schab Lomo Embuchado (baton)

Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,8 - 2,5

Schab wieprzowy długo dojrzewający. Idealnie przyprawiony papryką oraz czosnkiem przez co podkreślają smak tej wysoko gatunkowej wędliny. Okres od 3 – 6 miesięcy dojrzewania wyśmienicie uwydatnia wysoką jakość wędliny

Schab Lomo Embuchado (plastry)

Schab Lomo Embuchado (plastry)

Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga:  100 g

Schab wieprzowy długo dojrzewający. Idealnie przyprawiony papryką oraz czosnkiem przez co podkreślają smak tej wysoko gatunkowej wędliny. Okres od 3 – 6 miesięcy dojrzewania wyśmienicie uwydatnia wysoką jakość wędliny.

Kiełbasa Chorizo Iberyjskie (baton)

Kiełbasa Chorizo Iberyjskie (baton)

Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,1 kg

Kiełbasa wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego pochodzącego ze specjalnej hodowli świń rasy iberyjskiej wyróżnia się swoim wyrafinowanym smakiem jak i niespotykanym dotąd ostrym kolorem. Geneza jej smaku jest mięso świni iberyjskiej wypasanej na dahesa (tj. pastwisko porośnięte drzewami dębowymi oraz ziołami) i karmionej wyłącznie żołędziami. Kiełbasa została przyprawiona dużą ilością papryki, którą wpłynęła nie tylko na smak ale także na wygląd naszego produktu.

Kiełbasa Chorizo Iberyjskie (plastry)

Kiełbasa Chorizo Iberyjskie (plastry)

Opakowanie: VACCUM + karton
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga:  100 g

Kiełbasa wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego pochodzącego ze specjalnej hodowli świń rasy iberyjskiej wyróżnia się swoim wyrafinowanym smakiem jak i niespotykanym dotąd ostrym kolorem. Geneza jej smaku jest mięso świni iberyjskiej wypasanej na dahesa (tj. pastwisko porośnięte drzewami dębowymi oraz ziołami) i karmionej wyłącznie żołędziami. Kiełbasa została przyprawiona dużą ilością papryki, którą wpłynęła nie tylko na smak ale także na wygląd naszego produktu.

Kiełbasa Salchichon Iberyjskie (baton)

Kiełbasa Salchichon Iberyjskie (baton)

Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,1 kg

Salchichon (czyt. salcziczion) czyli hiszpańskie salami wyprodukowane zostało z mięsa wieprzowego pozyskanego ze świni iberyjskiej specjalnie hodowanej na wolnym wybiegu wśród gajów dębowych. Mięso jest grubo mielone, przyprawiane solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, co idealnie współgra z posmakiem żołędzi, którymi karmiona była świnia. Niezbędnym czynnikiem, który wpływa na wysoką jakość tej wędliny jest proces dojrzewania, który trwa około od 3 do 6 miesięcy.

Kiełbasa Salchichon Iberyjskie (plastry)

Kiełbasa Salchichon Iberyjskie (plastry)

Opakowanie: VACCUM + karton
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga:  100 g

Salchichon (czyt. salcziczion) czyli hiszpańskie salami wyprodukowane zostało z mięsa wieprzowego pozyskanego ze świni iberyjskiej specjalnie hodowanej na wolnym wybiegu wśród gajów dębowych. Mięso jest grubo mielone, przyprawiane solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, co idealnie współgra z posmakiem żołędzi, którymi karmiona była świnia. Niezbędnym czynnikiem, który wpływa na wysoką jakość tej wędliny jest proces dojrzewania, który trwa około od 3 do 6 miesięcy.

CORRIDA
ul. Stefczyka 30
20-151 Lublin