Artykuły spożywcze z Hiszpanii

Na asortyment naszego sklepu składa się wiele wyselekcjonowanych artykułów spożywczych z różnych regionów Hiszpanii. Bogata i aromatyczna kuchnia Półwyspu Iberyjskiego powstała z rozmaitych składników, stąd też przekonanie, że jest jedną z najsmaczniejszych. Duża różnorodność potraw to wynik skomplikowanej historii i wpływu wielu kultur. W Hiszpanii serwuje się dania, które są wizytówką poszczególnych regionów, a sekret każdego z nich tkwi w naturalnej prostocie i wykorzystaniu niewielu składników. Dlatego tak ważne są produkty wysokiej jakości, które z dodatkiem przypraw zamieniają prostą potrawę w kulinarne dzieło sztuki.

Kuchnia hiszpańska bazuje na kilku najważniejszych składnikach: oliwie z oliwek, aromatycznych serach, długodojrzewających wędlinach i kiełbasach oraz oczywiście na wielu rodzajach wina. Nasz sklep z produktami hiszpańskimi CORRIDA oferuje szeroki wybór popularnych produktów od przodujących producentów. Prowadzimy sprzedaż indywidualną oraz hurtową dla gastronomii. 

 

Produkty prosto z Hiszpanii

Sprowadzamy produkty prosto z Hiszpanii. Samodzielnie weryfikujemy, skąd pochodzą wyroby spożywcze dostępne w naszym sklepie. Są to towary, które powstają na słonecznym Półwyspie Iberyjskim. Dzięki temu cechują się one smakiem, którego nie da się odtworzyć w Polsce. Sprowadzamy towary w taki sposób, by pozostały one świeże i zachwycały nawet największych miłośników hiszpańskiej kuchni. Nasze szynki, wędliny i sery dojrzewające w hurcie spełniają oczekiwania m.in. lokali gastronomicznych nastawionych na serwowanie pysznych potraw prosto z Hiszpanii.

Inspirowane słoneczną Hiszpanią potrawy i przekąski nie byłyby tak wyśmienite i niepowtarzalne, gdyby nie użyte do ich przygotowania oryginalne przyprawy. Popularne tapas, gazpacho, paella czy salmorejo swój smak i aromat zawdzięczają przede wszystkim papryce, w tym ostrej chilli, jednak do ich przygotowania używa się też oregano, pieprzu, czosnku, kurkumy czy szafranu. Dostępne w naszej ofercie hiszpańskie przyprawy w sprzedaży hurtowej i detalicznej nadadzą każdemu, nawet prostemu daniu niepowtarzalnego smaku i iberyjskiego charakteru.

 

Oryginalny, hiszpański smak

Produkty dostępne w naszym asortymencie są tworzone przez prawdziwych specjalistów w swoim fachu. Są to m.in. rzeźnicy z wieloletnim doświadczeniem i rodzinną tradycją. Z tego powodu do przygotowania potraw wykorzystują oni przyprawy, które zapewniają niepowtarzalny smak. Co więcej, w trakcie tworzenia wyrobów spożywczych niezbędne jest także zachowanie odpowiednich warunków. W przypadku hiszpańskich wędlin, szynek i serów długodojrzewajacych ogromne znaczenie ma właściwa temperatura czy wilgotność powietrza. Oferujemy produkty, które z powodzeniem przetrwają nawet kilkadziesiąt miesięcy – wśród nich pojawiają się specjalne oliwki w zalewie, aromatyczny czosnek z ziołami, cebulki koktajlowe i wiele innych wyrobów idealnie dopełniających hiszpańskie wędliny i sery.

Zapraszamy do kontaktu zarówno klientów indywidualnych kochających kuchnię hiszpańską, jak i właścicieli firm z branży gastronomicznej. Nasz sklep i hurtownia produktów iberyjskich działają stacjonarnie w Lublinie, a na terenie całego kraju prowadzimy również sprzedaż wysyłkową w hurcie i detalu. 

 

Wędliny

Trudno byłoby wyobrazić sobie kuchnię hiszpańską bez tradycyjnie przyrządzanych mięs, aromatycznych kiełbas i wykwintnych wędlin. Produkty z iberyjskiej wieprzowiny są składnikami wielu dań głównych, przekąsek w stylu tapas, zup czy sałatek. Z uwagi na swój charakterystyczny smak hiszpańskie wędliny sprawdzają się w wielu kuchniach świata jako najlepszej jakości produkt na każdą okazję.

Oprócz hiszpańskich szynek i wędlin w naszej ofercie znajdziecie również bogaty wybór wyśmienitych, długodojrzewających serów, takich jak casar, manchego czy queso Iberico.

 

Chorizo Galician Rosario łagodna

Chorizo Galician Rosario łagodna
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 800 g

Chorizo Galician Rosario jest kiełbasą wieprzową, przyprawioną papryką, czosnkiem, solą, pieprzem oraz ziołami. Wykorzystanie dużych, niemielonych kawałków mięsa wieprzowego (widoczne w przekroju produktu) wyróżnia Chorizo spośród innych kiełbas. Jest to produkt krótko dojrzewający, który po usmażeniu staje się szczególnie soczysty i kruchy. Kiełbasa Chorizo jest polecana na grilla oraz jako dodatek do zup, sosów, dań głównych, oraz przekąsek gorących.

Chorizo Galician Rosario pikantna

Chorizo Galician Rosario pikantna
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 800 g

Kiełbasa wieprzowa, przyprawiona słodką i pikantna papryką, czosnkiem, solą, pieprzem oraz ziołami. Pikantność kiełbasy została utrzymana na takim poziomie aby można było delektować się również jej smakiem. Jest to produkt krótko dojrzewający, który po usmażeniu staje się soczysty i kruchy przez co polecany jest wszystkim fanatykom dan z grilla. Chorizo Galician Rosario Pikantne może również stanowić doskonały dodatek do zup, sosów, dań głównych oraz przekąsek gorących.

Kiełbasa Chorizo Sarta łagodna

Kiełbasa Chorizo Sarta łagodna
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 250 g

Wieprzowa kiełbasa dojrzewająca została przyprawiona papryka, czosnkiem, solą, pieprzem oraz ziołami. Jej wyrazisty smak został uzyskany w procesie dojrzewania, który trwał 3 miesiące. Chorizo Sarta stosuje się do zup, sosów, pizzy, sałatek. Ta najbardziej popularna w Hiszpanii kiełbasa jest wyśmienita na gorąco jak i w formie tapas.

Kiełbasa Chorizo Sarta pikantna

Kiełbasa Chorizo Sarta pikantna
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 250 g

Wieprzowa kiełbasa dojrzewająca jest najbardziej popularną kiełbasą w Hiszpanii. Słodka i pikantna papryka, czosnek, sol, pieprz oraz zioła w znacznym stopniu podyktowały smak jakim szczyci się ten produkt. Jednak swoją wyrazistość i odpowiednio stonowany stopień pikantności nabrała dzięki 3-miesięcznemu okresowi dojrzewania. Chorizo Sarta Pikantna szczyci się szerokim zastosowaniem w każdej kuchni do zup, sosów, pizzy, sałatek. Ta tradycyjna hiszpańska kiełbasa jest wyśmienita na gorąco jak i w formie tapas i stanowi jeden z głównych składników Hiszpańskiej Paelli.

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (baton)

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (baton)
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,6 kg

Chorizo Vela Extra jest naszą kolejną propozycją wędliny dojrzewającej. Papryka, czosnek, sól, pieprz są to podstawowe przyprawy używane w produkcji tej tradycyjnej hiszpańskiej wędliny wieprzowej. W tym gatunku chorizo wyczuwa się charakterystyczny kwaskowy posmak, co czyni go idealnym produktem serwowanym w formie przekąski. Dodatkowo stosowany jest jako składnik wielu sałatek i wszelkich potraw.

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1 kg

Chorizo Vela Extra jest naszą kolejną propozycją wędliny dojrzewającej. Papryka, czosnek, sól, pieprz są to podstawowe przyprawy używane w produkcji tej tradycyjnej hiszpańskiej wędliny wieprzowej. W tym gatunku chorizo wyczuwa się charakterystyczny kwaskowy posmak, co czyni go idealnym produktem serwowanym w formie przekąski. Dodatkowo stosowany jest jako składnik wielu sałatek i wszelkich potraw.

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 100 g

Chorizo Vela Extra jest naszą kolejną propozycją wędliny dojrzewającej. Papryka, czosnek, sól, pieprz są to podstawowe przyprawy używane w produkcji tej tradycyjnej hiszpańskiej wędliny wieprzowej. W tym gatunku chorizo wyczuwa się charakterystyczny kwaskowy posmak, co czyni go idealnym produktem serwowanym w formie przekąski. Dodatkowo stosowany jest jako składnik wielu sałatek i wszelkich potraw.

Kiełbasa Salchichon Extra (baton)

Kiełbasa Salchichon Extra (baton)
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,6 kg

Hiszpańskie salami grubo mielone zostało starannie przyprawione solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wędlina poddana procesowi dojrzewania przez około 3 – 6 miesięcy charakteryzuje się wyrazistością smaku i aromatu.

Kiełbasa Salchichon Extra (plastry)

Kiełbasa Salchichon Extra (plastry)
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1 kg

Hiszpańskie salami grubo mielone zostało starannie przyprawione solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wędlina poddana procesowi dojrzewania przez około 3 – 6 miesięcy charakteryzuje się wyrazistością smaku i aromatu.

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)

Kiełbasa Chorizo Vela Extra (plastry)
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: 100 g

Hiszpańskie salami grubo mielone zostało starannie przyprawione solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wędlina poddana procesowi dojrzewania przez około 3 – 6 miesięcy charakteryzuje się wyrazistością smaku i aromatu.

Schab Lomo Embuchado (baton)

Schab Lomo Embuchado (baton)
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,8 - 2,5

Schab wieprzowy długo dojrzewający. Idealnie przyprawiony papryką oraz czosnkiem przez co podkreślają smak tej wysoko gatunkowej wędliny. Okres od 3 – 6 miesięcy dojrzewania wyśmienicie uwydatnia wysoką jakość wędliny.

Schab Lomo Embuchado (plastry)

Schab Lomo Embuchado (plastry)
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: 100 g

Schab wieprzowy długo dojrzewający. Idealnie przyprawiony papryką oraz czosnkiem przez co podkreślają smak tej wysoko gatunkowej wędliny. Okres od 3 – 6 miesięcy dojrzewania wyśmienicie uwydatnia wysoką jakość wędliny.

Kiełbasa Chorizo Iberyjskie baton

Kiełbasa Chorizo Iberyjskie (baton)
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,1 kg

Kiełbasa wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego pochodzącego ze specjalnej hodowli świń rasy iberyjskiej wyróżnia się swoim wyrafinowanym smakiem jak i niespotykanym dotąd ostrym kolorem. Geneza jej smaku jest mięso świni iberyjskiej wypasanej na dahesa (tj. pastwisko porośnięte drzewami dębowymi oraz ziołami) i karmionej wyłącznie żołędziami. Kiełbasa została przyprawiona dużą ilością papryki, którą wpłynęła nie tylko na smak ale także na wygląd naszego produktu.

Kiełbasa Chorizo Iberyjskie (plastry)Kiełbasa Chorizo Iberyjskie (plastry)
Opakowanie: VACCUM + karton
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: 100 g

Kiełbasa wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego pochodzącego ze specjalnej hodowli świń rasy iberyjskiej wyróżnia się swoim wyrafinowanym smakiem jak i niespotykanym dotąd ostrym kolorem. Geneza jej smaku jest mięso świni iberyjskiej wypasanej na dahesa (tj. pastwisko porośnięte drzewami dębowymi oraz ziołami) i karmionej wyłącznie żołędziami. Kiełbasa została przyprawiona dużą ilością papryki, którą wpłynęła nie tylko na smak ale także na wygląd naszego produktu.

Kiełbasa Salchichon Iberyjskie (baton)Kiełbasa Salchichon Iberyjskie (baton)
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1,1 kg

Salchichon (czyt. salcziczion) czyli hiszpańskie salami wyprodukowane zostało z mięsa wieprzowego pozyskanego ze świni iberyjskiej specjalnie hodowanej na wolnym wybiegu wśród gajów dębowych. Mięso jest grubo mielone, przyprawiane solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, co idealnie współgra z posmakiem żołędzi, którymi karmiona była świnia. Niezbędnym czynnikiem, który wpływa na wysoką jakość tej wędliny jest proces dojrzewania, który trwa około od 3 do 6 miesięcy.

Kiełbasa Salchichon Iberyjskie (plastry)Kiełbasa Salchichon Iberyjskie (plastry)
Opakowanie: VACCUM + karton
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: 100 g

Salchichon (czyt. salcziczion) czyli hiszpańskie salami wyprodukowane zostało z mięsa wieprzowego pozyskanego ze świni iberyjskiej specjalnie hodowanej na wolnym wybiegu wśród gajów dębowych. Mięso jest grubo mielone, przyprawiane solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, co idealnie współgra z posmakiem żołędzi, którymi karmiona była świnia. Niezbędnym czynnikiem, który wpływa na wysoką jakość tej wędliny jest proces dojrzewania, który trwa około od 3 do 6 miesięcy.

Szynki

Szynka Serrano Bodega 12 mies. dojrz. (plastry)Szynka Serrano Bodega 12 mies. dojrz. (plastry)
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: . 120 g

Szynka wyprodukowana ze świni „blanco” (białej) hodowanej w regionie Extremadura, gdzie górski klimat oraz otoczenie zbóż, ziół i owoców występujących na tamtym terenie miały niebywały wpływ na jakość proponowanego przez nas produktu. Mięso zostało poddane tradycyjnej metodzie suszenia trwającej 12 miesięcy dzięki czemu Szynka Serrano Bodega należy do wędlin kruchych o niezrównanie delikatnym smaku.

Szynka Serrano Bodega 12 mies. dojrz. (plastry)

Szynka Serrano Bodega 12 mies. dojrz. (plastry)
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: 500 g

Szynka wyprodukowana ze świni „blanco” (białej) hodowanej w regionie Extremadura, gdzie górski klimat oraz otoczenie zbóż, ziół i owoców występujących na tamtym terenie miały niebywały wpływ na jakość proponowanego przez nas produktu. Mięso zostało poddane tradycyjnej metodzie suszenia trwającej 12 miesięcy dzięki czemu Szynka Serrano Bodega należy do wędlin kruchych o niezrównanie delikatnym smaku.

Szynka Serrano Bodega 12 mies. dojrz. (plastry)Szynka Serrano Bodega 12 mies. dojrz. (plastry)
Opakowanie: MAP
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 1 kg

Szynka wyprodukowana ze świni „blanco” (białej) hodowanej w regionie Extremadura, gdzie górski klimat oraz otoczenie zbóż, ziół i owoców występujących na tamtym terenie miały niebywały wpływ na jakość proponowanego przez nas produktu. Mięso zostało poddane tradycyjnej metodzie suszenia trwającej 12 miesięcy dzięki czemu Szynka Serrano Bodega należy do wędlin kruchych o niezrównanie delikatnym smaku.

Szynka Serrano Bodega z kością 12 mies. dojrz. (1/2 blok)Szynka Serrano Bodega z kością 12 mies. dojrz. (1/2 blok)
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 2 kg

Szynka wyprodukowana ze świni „blanco” (białej) hodowanej w regionie Extremadura, gdzie górski klimat oraz otoczenie zbóż, ziół i owoców występujących na tamtym terenie miały niebywały wpływ na jakość proponowanego przez nas produktu. Mięso zostało poddane tradycyjnej metodzie suszenia trwającej 12 miesięcy dzięki czemu Szynka Serrano Bodega należy do wędlin kruchych o niezrównanie delikatnym smaku.

Szynka Serrano Bodega z kością 12 mies. dojrz.Szynka Serrano Bodega z kością 12 mies. dojrz.
Opakowanie: KARTON
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Waga: ok. 7 kg

Szynka wyprodukowana ze świni „blanco” (białej) hodowanej w regionie Extremadura, gdzie górski klimat oraz otoczenie zbóż, ziół i owoców występujących na tamtym terenie miały niebywały wpływ na jakość proponowanego przez nas produktu. Mięso zostało poddane tradycyjnej metodzie suszenia trwającej 12 miesięcy dzięki czemu Szynka Serrano Bodega należy do wędlin kruchych o niezrównanie delikatnym smaku.

Szynka Serrano Bodega bez kości 12 mies. dojrz.

Szynka Serrano Bodega bez kości 12 mies. dojrz.
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 5 kg

Szynka wyprodukowana ze świni „blanco” (białej) hodowanej w regionie Extremadura, gdzie górski klimat oraz otoczenie zbóż, ziół i owoców występujących na tamtym terenie miały niebywały wpływ na jakość proponowanego przez nas produktu. Mięso zostało poddane tradycyjnej metodzie suszenia trwającej 12 miesięcy dzięki czemu Szynka Serrano Bodega należy do wędlin kruchych o niezrównanie delikatnym smaku.

Szynka Serrano Reserva z kością 14 mies. dojrz.

Szynka Serrano Reserva z kością 14 mies. dojrz.
Opakowanie: KARTON
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Waga: ok. 7,5 kg

Mięso pozyskane od świni „blanco” (białej), która tucząc się paszą, ziołami oraz korzeniami rożnych gatunków roślin pasła się swobodnie na wyżynach regionu Extremadura. Intensywny czerwony kolor, ziołowy aromat oraz niepowtarzalnie wyrazisty a zarazem delikatny smak zawdzięczamy tradycyjnemu procesowi dojrzewania, który trwał 14 miesięcy.

Szynka Serrano Reserva bez kosci 14 mies. dojrz.

Szynka Serrano Reserva bez kosci 14 mies. dojrz.
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 5,5 kg

Mięso pozyskane od świni „blanco” (białej), która tucząc się paszą, ziołami oraz korzeniami rożnych gatunków roślin pasła się swobodnie na wyżynach regionu Extremadura. Intensywny czerwony kolor, ziołowy aromat oraz niepowtarzalnie wyrazisty a zarazem delikatny smak zawdzięczamy tradycyjnemu procesowi dojrzewania, który trwał 14 miesięcy.

Szynka Serrano Gran Reserva z kością 18 mies. dojrz.Szynka Serrano Gran Reserva z kością 18 mies. dojrz.
Opakowanie: KARTON
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Waga: ok. 9 kg

Szynka Serrano Gran Reserva ze świni blanco (tj. białej) odżywiającej się rożnymi gatunkami zbóż, ziół, korzeni roślin oraz owocami, jest szynką o najwyższej jakości nie tylko ze względu na sposób wypasania świń (wolny chow), czy tez miejsce pochodzenia (region Extremadura, klimat górski), ale także ze względu na proces dojrzewania, który w tym wypadku trwał osiemnaście miesięcy. Szynka charakteryzuje się żywym ciemno-czerwonym kolorem, bogatym aromatem regionalnych ziół oraz wyjątkowo aksamitnym smakiem. Idealna kruchość wędliny sprawia że rozpływa nam się w ustach.

Szynka Serrano Gran Reserva bez kości 18 mies. dojrz.Szynka Serrano Gran Reserva bez kości 18 mies. dojrz.
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 6 kg

Szynka Serrano Gran Reserva ze świni blanco (tj. białej) odżywiającej się rożnymi gatunkami zbóż, ziół, korzeni roślin oraz owocami, jest szynką o najwyższej jakości nie tylko ze względu na sposób wypasania świń (wolny chow), czy tez miejsce pochodzenia (region Extremadura, klimat górski), ale także ze względu na proces dojrzewania, który w tym wypadku trwał osiemnaście miesięcy. Szynka charakteryzuje się żywym ciemno-czerwonym kolorem, bogatym aromatem regionalnych ziół oraz wyjątkowo aksamitnym smakiem. Idealna kruchość wędliny sprawia że rozpływa nam się w ustach.

Łopatka Serano Gran Reserva z kością

Łopatka Serano Gran Reserva z kością
Opakowanie: KARTON
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Waga: ok. 5 kg

Łopatka Serrano pozyskana od świni blanco (białej). Zwierze specjalnie chodowane pod szynkę Serrano Gran reserva karmione mieszanką ziół regionalnych oraz paszami. Według wielu specjalistów uważana za lepszą od szynki.

Łopatka Serano Gran Reserva bez kościŁopatka Serano Gran Reserva bez kości
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 3 kg

Łopatka Serrano pozyskana od świni blanco (białej). Zwierze specjalnie chodowane pod szynkę Serrano Gran reserva karmione mieszanką ziół regionalnych oraz paszami. Według wielu specjalistów uważana za lepszą od szynki

Szynka Iberyjska de Cebo z kością 24 mies. dojrz.Szynka Iberyjska de Cebo z kością 24 mies. dojrz.
Opakowanie: KARTON
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Waga: ok. 7 kg

Jamon Iberico De Cebo jest to szynka pochodząca od świni rasy iberyjskiej hodowanej na wolnym wybiegu, odżywiającej się zbożem oraz różnego rodzaju ziołami porastającymi pastwiska w regionie Extremadura w południowo zachodniej Hiszpanii. Zatem miejsce pochodzenia i sposób hodowli tych zwierząt maja niebywały wpływ na smak i strukturę pozyskanego mięsa.
Szynka Iberyjska De Cebo dojrzewała 24 miesiące w temperaturze od 14 C do 18 C. Charakteryzuje się czarnym kopytem, które pozwala nam rozpoznać ze jest to w 100 procentach szynka Iberyjska.

Szynka Iberyjska de Cebo bez kości 24 mies. dojrz.Szynka Iberyjska de Cebo bez kości 24 mies. dojrz.
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 6 kg

Jamon Iberico De Cebo jest to szynka pochodząca od świni rasy iberyjskiej hodowanej na wolnym wybiegu, odżywiającej się zbożem oraz różnego rodzaju ziołami porastającymi pastwiska w regionie Extremadura w południowo zachodniej Hiszpanii. Zatem miejsce pochodzenia i sposób hodowli tych zwierząt maja niebywały wpływ na smak i strukturę pozyskanego mięsa.
Szynka Iberyjska De Cebo dojrzewała 24 miesiące w temperaturze od 14 C do 18 C. Charakteryzuje się czarnym kopytem, które pozwala nam rozpoznać ze jest to w 100 procentach szynka Iberyjska.

Szynka Iberyjska de Cebo 24 mies. dojrz. (blok)Szynka Iberyjska de Cebo 24 mies. dojrz. (blok)
Opakowanie: VACCUM
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Waga: ok. 2 kg

Jamon Iberico De Cebo jest to szynka pochodząca od świni rasy iberyjskiej hodowanej na wolnym wybiegu, odżywiającej się zbożem oraz różnego rodzaju ziołami porastającymi pastwiska w regionie Extremadura w południowo zachodniej Hiszpanii. Zatem miejsce pochodzenia i sposób hodowli tych zwierząt maja niebywały wpływ na smak i strukturę pozyskanego mięsa.
Szynka Iberyjska De Cebo dojrzewała 24 miesiące w temperaturze od 14 C do 18 C. Charakteryzuje się czarnym kopytem, które pozwala nam rozpoznać ze jest to w 100 procentach szynka Iberyjska.

Szynka Iberyjska Bellota z kością 36 mies. dojrz.Szynka Iberyjska Bellota z kością 36 mies. dojrz.
Opakowanie: KARTON
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Waga: ok. 7 kg

Szynka Iberyjska Bellota Dehesa de Calvaches jest najlepszym gatunkiem szynki długo dojrzewającej. Pozyskana została z mięsa świni czystej rasy iberyjskiej. Unikatowy posmak żołędzi został uzyskany dzięki ścisłej diecie zwierząt, której głównym składnikiem były owoce drzew dębowych rosnących na dehesa (tj. pastwiska porośnięte drzewami dębowymi oraz ziołami). Wolny chow zwierząt wpłynął na strukturę mięsa, które jest delikatne i kruche. Minimalne zasolenie szynki solą morską jest dużym atutem tego produktu, gdyż możemy delektować się jego oryginalnym smakiem, który w tym wypadku nie został przysłonięty smakiem soli. Wysoka jakość tej wędliny gwarantuje 36-cio miesięczny okres dojrzewania. Serdecznie zapraszamy do zakupu najbardziej cenionej na całym świecie Szynki Iberyjskiej Bellota Dehesa de Calvaches w naszym sklepie internetowym.

Hiszpańskie produkty

Zapewniamy klientom dostęp do najlepszych produktów spożywczych z Hiszpanii. Znajdziecie u nas najpopularniejsze ingrediencje kuchni iberyjskiej, jak dojrzewające sery i wyśmienite szynki, a także przyprawy oraz oliwę z oliwek.

W ofercie firmy Corrida znajdziecie:

Każdego dnia poszukujemy nowych smaków, które mogą na stałe wzbogacić ofertę. Zależy nam na tym, aby asortyment sklepu trafił w gusta Polaków, a wszystkie produkty były zdrowe. Z uwagą przyglądamy się składnikom, które zostały wykorzystane w procesie produkcji i importujemy artykuły tylko od sprawdzonych i renomowanych producentów.

Ofertę kierujemy do osób indywidualnych, które chcą przywołać wspomnienia i smaki z wakacji oraz restauracji specjalizujących się w kuchni iberyjskiej, poszukujących produktów najwyższej jakości.